Eten en niet eten
Eten prikkelt het lichaam om zichzelf in stand te houden en om goed geaard te blijven. Daarbij prikkelen de verschillende stoffen en manieren waarop ze bereid zijn, het lichaam op verschillende plekken en wijzes.

Zo is een gekookte en geprakte wortel een makkelijk hapje, waar het lichaam weinig voor hoeft te doen om het op te nemen. Het vult het lichaam, maar geeft weer minder vormkracht, omdat het zelf weinig vorm meer heeft.

Terwijl een ongesneden ongekookte wortel meer werk kost voor het lichaam, minder vult, maar meer vormkracht geeft, omdat het zelf nog veel vorm heeft.

Als je (iets) graag wil eten, ben je op zoek naar een bepaalde kwaliteit voor je lichaam. Opbouwend of vullend.
Wil je (iets) niet eten, dan heb je op dat moment geen behoefte aan die bepaalde kwaliteit.

Als lichaam, ziel en geest goed op elkaar afgestemd zijn, dan is dit proces volledig te vertrouwen. Op het moment dat de ziel bepaalde wensen en verlangens heeft, die niet gezondmakend zijn, probeert het lichaam dit op te vangen door dingen niet of wel te eten. Bij (niet) eten is het dan ook opletten, is het daadwerkelijk een gezond verlangen van het lichaam, of is de ziel op de hobbel en stoort die het gezond verlangen.

Meer lezen:
Voeding en Mens, van Rudolf Steiner
Allergieën.
Voedingsintolerantie
Koffie, thee, cacao. Melk en suiker.