Kind in slaap krijgen

In slaap vallen betekent jezelf toevertrouwen aan het onbewuste. Heb je moeite met dit toevertrouwen, heb je moeite met in slaap vallen.

Een kind wordt met diens eigen gevoelens enorm beïnvloed door de gevoelens van de ouders. Als je een kind wilt helpen met in slaap vallen, is de uitdaging je eigen gevoelens tot rust te brengen, je eigen gevoelens een soort van in slaap te laten vallen.

Een van de beste manieren om dit te doen is je gevoelens afleiden.

Daarom ook het verhaaltjes vertellen van voor het slapen gaan. Bij kleine kinderen gaat het er niet zozeer om, de gevoelens van het kind in slaap wordt gebracht, maar dat de gevoelens van de ouders in slaap worden gebracht. Als jij je helemaal ergens anders waant, valt je kind in slaap.

Daarvoor hoef je niet eens verhaaltjes te vertellen, zeker als je ook daarbij moeite hebt met je in te leven. Je kan ook gaan fantaseren over leuke dingen, over een vakantie of dagje uit. Of je kan je dag terug voelen, wat voor gevoelens had je die dag. Dit kan je ook samen met je kind doen, of, als je kind rustig tegen je aan ligt, voor jezelf.