Vier elementen
De levensenergie rond de aarde, waar ook het levenslichaam van de mens uit bestaat, kan op vier verschillende wijzes werken. Deze vier manieren komen overeen met de vier elementen; vuur, lucht, water en aarde, welke ook weer terugkomen in de vier temperamenten.

Warmte of vuur energie
In warmte leeft de geest het meest. In deze energie ligt intentie en enthousiasme; enthous is ‘door god vervuld’. Recht op het doel af, weerstand maakt het sterker. Bij planten ontstaat het zaad door de warmte energie.

Licht of lucht energie
Licht en lucht zijn dragers van de geest, in hen leeft het lichte deel van de ziel. Licht weerkaatst op weerstand en zoekt, door weerkaatsing, een weg er omheen. Licht laat planten groeien en de zwaartekracht overstijgen. Met name de blad en bloesem ontwikkeling is resultaat van de lichtenergie.

Chemische-, klank of water energie
De chemische of klank energie legt verbindingen tussen losse elementen, net zoals door water allerlei elementen gaan mengen. Het zorgt voor een duurzaamheid, een continue kracht. In hen leeft de basale werkwijze van de ziel. Bij planten zorgt de chemische energie voor de stengel en de verbindende elementen.

Levens of aarde energie
De levensenergie is de basiskracht voor de andere vormen. Ze is de weerstand waar de andere vormen op en mee kunnen bouwen. In de plant verzorgt de levensenergie de wortels.

Verder lezen:
tomvangelder.antrovista.com/de-ethersoorten-19m37.html