De vier elementen en het menselijk lichaam
De energie in het levenslichaam van de mens werkt op 4 verschillende wijzes, vergelijkbaar met de vier elementen, vuur, lucht, water en aarde, of warmte, licht, chemie en leven. Ze leren ook op verschillende tempo’s het lichaam kennen.

Het vuur of warmte element draagt de geest en de eigenheid van een mens met zich mee. Het werkt met name in het zenuwstelsel van de mens. In de eerste 21 jaar van de mens leert het warmte element de mens van top tot teen kennen, als alles soepel verloopt.

Het lucht of licht element draagt de ziel met de directe verlangens en emoties. Het werkt met name in de zintuigen, huid en slijmvliezen van de mens, de oppervlaktes. In de eerste 14 jaar leer het licht element de mens van top tot teen kennen.

Het water of chemische element draagt de ziel met het overlevingsdriften en onbewuste krachten in zich. Het werkt met name in de organen en het bloed; het transformeren van stoffen in andere stoffen of krachten. In de eerste 7 jaar leert het chemische element de mens kennen.

Het aarde of levens element draagt de andere drie elementen, met vorm, gronding, grondstof en gezondheid. Het werkt met name in de stoffen scheppende delen van het lichaam: beenmerg, klieren, geslachtsorganen. In de 7 jaar naar de geboorte toe werkt het levenselement aan de opbouw van het lichaam.

Incarnatie in stappen
Ontwikkeling in perioden van 7 jaar