Vaste stoffen, het denken

De hypothese is; de vaste stoffen rondom de mens (inclusief je lichaam) zijn gedachten, beïnvloeden het menselijk denken en worden rechtstreeks beïnvloed door gedachten. (zie de hypothese )

Qua vaste stoffen kan je aan van alles en nog wat denken: in je lichaam zijn dat de botten, nagels, haren, tanden en de celhuid. Rondom zijn dat stenen, hout, plastic, zand, stof, glas, plantencelhuid, botten van dieren. Al deze verschillende stoffen beïnvloeden jouw gedachten of zijn beïnvloed door jouw gedachten.

Met bijvoorbeeld je haren; haren zijn volgens de hypothese het uitgekristalliseerde beeld van jezelf. Heb je gedachten over hoe je bent, dan wordt dat ‘vastgelegd’ in je haren. Knip je je haren kort, dan laat je deze gedachten los. (Hierin ligt ook een bron waarom mensen hun haren juist niet knippen.)

Ga je beeldhouwen, boetseren, met lego of houten blokken iets bouwen, transformeer je je gedachten.