Hypotheses

Naar aanleiding van allerlei vragen en situaties in mijn omgeving ga ik op mijn manier mediteren om te observeren (beeld/gevoel/energiestromingen) waardoor iets ontstaat, in stand wordt gehouden, kan worden opgelost of überhaupt geestelijk functioneert.

Hieruit komen observaties en waarnemingen in/over/van de geestelijke wereld. Deze observaties kunnen fouten bevatten, lang niet altijd heb ik de observaties bevestigt. Ik wil ze wel delen, voor het geval anderen ook dergelijke ervaringen hebben, correcties of aanvullingen hebben, of er door aan het denken worden gezet, waardoor we verder komen.

Ik deel ze daarom in vorm van hypotheses; een ervaring hoe iets kan zijn in de geestelijke wereld, maar nog niet (voldoende) getest.
Ik schrijf ze vaker wel enigszins stellig, alsof het wel ‘de waarheid’ is, omdat het mij te zwaar valt dat niet te doen: specifieke energiestromen bevestigen mij als ik de hypothese stevig schrijf en geven weerstand wanneer ik ze enigszins onzeker noteer.