Gassen, de wilskracht

Als een beetje vreemde eend in de bijt komt uit mijn observatie dat de gassen in en rondom de mens wilskracht zijn, het willen van de mens beïnvloed en beïnvloed wordt door wilskracht. Terwijl misschien het juist logischer is dat vaste objecten wilskracht zijn en gassen gedachten.

Wilskracht is een bewegelijk iets, terwijl één enkele gedachten dat niet is. Ten opzichte van elkaar zijn gedachten beweegbaar, maar hiervoor is wilskracht nodig. Net zoals een ding door de lucht (heen) bewogen wordt ten opzichte van andere dingen/objecten, zo wordt een gedachte door wilskracht bewogen ten opzichte van andere gedachten.

Interessant is de verschillende gassen te gaan onderzoeken naar hun kwaliteiten: zuurstof, wat dingen kan doen oplossen (roesten, verbranden). Koolzuurgas (CO2), dat warmte vasthoudt en planten doet groeien. Of stikstof, wat in de lucht weinig schijnt te doen, maar juist in vaste vorm weer nodig is voor het bodemleven en planten.

Terug naar de hypothese