Meneer Tim schrijft

quiet2Laten we er geen doekjes, en al zeker geen WC-rolletjes rond winden: we bevinden ons in de ergste gezondheidscrisis sinds 100 jaar. Voor een leraar die gekend staat om zijn optimisme en positiviteit, kan deze openingszin tellen. Maak jullie alvast geen zorgen, het optimisme is er nog en zit ‘em in de staart. Maar we moeten ook realistisch zijn. Mijn lieve grootmoeder die in oktober 90 wordt zegt dat ze een dergelijke crisis nog nooit heeft meegemaakt. En die heeft nota bene een oorlog overleefd.

Als leerkracht was het alvast even slikken toen vorige donderdag beslist werd om de scholen te sluiten om het risico op besmettingen in te perken. Applaus en opluchting, het was m.i. de juiste beslissing. Drastische tijden vragen nu eenmaal om drastische maatregelen. Groot was echter mijn verbouwereerd-zijn toen onze minister van Onderwijs, meneer Weyts, haast onmiddellijk op de proppen kwam met wilde ideeën om lessen…

View original post 1.484 woorden meer