Ik was eergisteren in kasteel De Haar, bij Utrecht. In een torenkamer merkte ik weer hoe ontspannen ronde kamers zijn. Dus ben ik weer verder gegaan in poging mijn huis (kamer) wat zachter, ronder te maken.

Dit kan door iets te doen met de rechte, 90 graden hoeken, in de hoeken van de kamer. Ik heb nog geen idee hoe ik ze zou kunnen afronden. Behalve er dan gips of leem in te smeren, maar aangezien het niet mijn huis is…..

Daarom zet ik er nu iets voor, waardoor de hoek kleiner wordt dan 90 graden. In het Duits heet dat Abecken, afhoeken. Wat in antroposofie een begrip is, vanwege de organische en of kristalachtige structuur in de antroposofische bouwkunst.

Je omgeving beïnvloedt je, veel meer rechtstreeks dan wij ons voorstellen. Je emoties en gedachten zijn in je aura rondom jou, en die worden beïnvloed door de fysieke omgeving. Je mag het echt voorstellen als een wolk, die alle randen en hoeken om je heen aftast.

90 graden hoeken zijn voor die wolk van energie, emoties en gedachten een uitdaging. Net als water wil het stromen, maar 90 graden zorgt voor turbulentie. Het is bijna als een doodlopende straat. Ook voor een 90 graden hoek tijdens rijden op de weg moet je flink afremmen, terwijl wat zachtere bochten soepeler genomen kunnen worden.

In een ambitieus idee om mijn kamer te abecken heb ik twee gratis tafels opgehaald. Nu bleken die te zwaar (voor mij) om boven op elkaar de hoek af te Ecken. En ik bedacht; ik kan daarvoor ook deuren gebruiken! Dus zijn nu gratis deuren naar mij onderweg, en kan ik de tafels als tafels gebruiken.