Allergieën

Verschil intolerantie en allergie.

Een allergie is dat het immuunsysteem een stof als ziekte ziet, terwijl het dat niet is. De afweer van je lichaam reageert op iets, waar het eigenlijk niet op hoeft te reageren. Geestelijk betekent dit dat op dit moment iets jou ziek maakt, wat je eigenlijk niet ziek zou hoeven maken.

Op het moment dat je ziek bent, heeft je levenslichaam op de plek van de ziekte als het ware een gat. In dat gat zit de energie van de ziekte.

Bij allergieën is je levenslichaam hier en daar groter dan nodig is. Het lichaam kan dit niet in stand houden en op de plekken waar het groter is, komt de ziekte energie, wat zich uit in een allergie.

De oplossing hiervoor is je levenslichaam tot de juiste grootte terug te brengen, zonder uitstulpingen.

Een oefening hiervoor is de euritmie beweging voor de letter P. Dit is een fysieke beweging met je lichaam, die je energie, ziel en geest beïnvloed.