Voedingsintolerantie

Bij voedingsintolerantie kan het lichaam een bepaalde stof niet goed verwerken. Een fysieke stof heeft geestelijke kwaliteiten en als het lichaam de stof niet goed kan verwerken, betekent dat dat de ziel of geest moeite heeft met de geestelijke kwaliteiten.

Melk heeft als geestelijke kwaliteit dat het het energielichaam van de mens het beste voedt, naast honing. Het energielichaam wordt groeit en wordt zachter. Hierdoor heeft de ziel wat minder grip, minder controle, op het energielichaam en hierdoor wordt je slaperig.

Lactose-intolerantie is vrij bekend. Lactose is melksuiker. Suiker heeft als geestelijke kwaliteit dat het het energielichaam steviger. Terwijl melk op zich het energielichaam zachter maakt, wil de lactose dat het juist harder wordt. En hier komt het geestelijk obstakel.

De ziel van iemand met lactose-intolerantie wil liever niet de controle over het energielichaam kwijt raken. Ze heeft moeite met controleverlies. Daarom breekt ze de lactose niet af, omdat die voor stevigheid en controle zorgt.

Oefening voor controle ontspanning.
Glutenintolerantie
Verschil intolerantie en allergie.
Melkeiwit intolerantie