De ziel, tieners en planeten.

De ziel heeft 7 basis motieven, die verbonden zijn met de 7 zichtbare hemellichamen: de Maan, Mercurius, Venus, Zon, Mars, Jupiter en Saturnus. Tieners zijn bezig hun eigen ziel te leren kennen. Wil je hen hierbij helpen, is het nodig dat je je eigen ziel kent en deze kunt bespelen met je hogere Ik of geest. Dat kunnen tieners nog niet (bewust), dat willen ze leren en daar hebben ze eerbied voor.

– Het Maan motief is bespiegelend en herhalend. Haar kleur is paars. Als je in dit gedeelte van je ziel bezig bent, geniet je van herhalingen en bekijken hoe iets is en was. Kinderen tot 7 jaar leven geheel met dit aspect.

– Het Mercurius motief is uitwisselen, leren, leuk! Haar kleur is geel. Een typisch Mercurius beroep is handelaar, of nar. Kinderen tussen 7 en 14 leven met dit aspect.

– Het Venus motief is sympathie-antipathie. Haar kleur is groen. Venus is bezig met, vindt ik dit leuk, of niet leuk. Zo ja, ga ik er helemaal voor, zo nee, dan écht niet. Kinderen tussen 14 en 21 leven met dit aspect.

– Het Zon motief is balans. Diens kleur is wit. Als er meerdere ziele motieven in balans komen en gelijkelijk aanwezig kunnen zijn, ontstaat het zonmotief in de ziel. De mens leeft tussen diens 21 en 42 levensjaar met dit aspect.

– Het Mars motief is doen. Lukt het niet, dan boosheid. Zijn kleur is rood. Mars wil doen en aanzetten tot doen, tot werken. Alleen praten om uiteindelijk iets te gaan doen. Leeftijd tussen 42 en 49.

-Het Jupiter motief is overzicht. Zijn kleur is oranje. Jupiter is als de koning die alles overziet en besluiten neemt. Soms heeft hij daarvoor wel de gele Nar nodig. Leeftijd tussen 49 en 56.

– Het Saturnus motief is wijsheid en weten. Zijn kleur is blauw. Saturnus is de filosoof of wijsgeer, die nieuwe ideeën uit het heelal en het leven destilleert. Mensen leven tussen 56 en 63 in dit aspect.

De uitdaging is al deze aspecten (afwisselend) in je ziel aanwezig te laten zijn, zodat je met deze balans pubers kunt helpen hun eigen zielenkleuren te ontdekken en te temperen.