Controle ontspanningsoefening
Een aantal obstakels in het leven kunnen ontstaan door moeite hebben met controleverlies. De uitdaging is de controle te ontspannen.

Een oefening voor het ontspannen van je controle komt vanuit hoe zaaien vroeger ging. Zaaien is een goed voorbeeld van controle loslaten. Je kunt zaadjes zaaien, zorgen dat de grond goed is en een beetje begieten bij droogte, maar volledige controle was daar vroeger niet. Je moest er op vertrouwen dat het goed ging.

Je begint de oefening met je handen gekruist op je borst. Dan maak je met een hand een strooiende beweging van je lichaam af, alsof je graankorrels over een land strooit. Herhaal dit met je andere hand, zodat je uiteindelijk met een open, verwelkomend gebaar eindigt, open voor alles wat het leven naar je toe brengt.

In de euritmie staat deze beweging bekend als de H.