Wilskracht oefening; oefeningen voor erbij (1)
Rudolf Steiner heeft 6 zogenaamde Neben übungen gegeven, oefeningen voor naast (neben) de meditatieve oefening die hij beschrijft. De belangrijkste voor onze tijd is de wilskracht oefening. Het oefenen van wat je wilt omzetten in een daad.

Deze oefening doe je door een tijd lang op een vaste tijdstip iets voor jezelf te doen. De uitdaging is het elke dag te doen en dat vol te houden. Het kan zijn dat het maar 1 keer in een week lukt datgene te doen. En dan toch vol te houden, dat is het moeilijke.

Wat je doet, mag niet iets zijn wat je moet voor iemand anders. Dus niet voor je werk, school of gezamenlijke hobby. Je zou bijvoorbeeld op een vast tijdstip een paar minuten het boek lezen wat je altijd wou lezen. Even je bril poetsen. Even naar buiten, een frisse neus halen. Na het tandenpoetsen een euritmie gebaar. Kleine handelingen.

Oefeningen voor erbij
Concentratie oefening
Gelatenheid oefening

https://ridzerdvandijk.wordpress.com/tag/basisoefeningen/