Nachtmerries en de ademhaling
Tijdens de slaap is de ziel niet in het lichaam, maar om het lichaam heen. Tijdens het wakker worden wordt de ziel als het ware weer ingeademd. Gaat dit niet op een vloeiende manier, dan ontstaan er nachtmerries. De directe oorzaak is een verstoorde ademhaling.

De reden voor deze verstoorde ademhaling kan van alles zijn, maar door de ademhaling weer op orde te brengen, voorkom je nachtmerries.

De ademhaling weer te ontspannen en in een goed ritme krijgen, kan je doen door verschillende ademhalingsoefeningen. Een daarvan is dat je rustig ademhaalt, meerdere tellen doet over in en uitademen en tegelijkertijd het euritmie gebaar voor ‘M’ doet, eventueel meerdere keren het gebaar op een ademhaling.

Voor kinderen geld maximum 3 keer een M per ademhaling, volwassene 4 keer. Dit omdat bij kinderen in slaaptoestand het hart 3 keer klopt op 1 ademhaling en bij volwassene 4 keer.

Nachtmerries en de spijsvertering
Blogposts over slapen

Duitse tekst over nachtmerries, of albtraum
https://anthrowiki.at/Albtraum