Nachtmerries en de spijsvertering
Als de mens wakker is, is de ziel geconcentreerd in en rondom het lichaam, het centrum is in de borstkas. Gaat de mens slapen, lost de ziel wat op en raakt verspreid over de ruimte rondom het lichaam. Tijdens het dromen komt de ziel meer samen, maar nog niet in de borstkas; dan kan ze overal gefocust zijn in of rondom het lichaam, waar maar het droombewustzijn nodig is.

Ervaart de ziel dat er spanningen opgelost moeten worden, dan worden de dromen nachtmerries. De ziel wordt als het ware van die plek weggeduwd en uit de spijsvertering komen oplossende krachten, die de spanning proberen op te lossen. Dit vertaalt zich voor het bewustzijn als akelige dromen, omdat deze manier van oplossen gevoelsmatig niet fijn is.

Een van de dingen die je kan doen, is, als je wakker wordt van de droom, deze door te ‘dagdromen’, zelf het verhaal verder te volgen, ook al is het akelig, want het lost wel de spanningen op.

Een andere manier voor het oplossen is via de ademhaling.
Nachtmerries en de ademhaling
Blogposts over slapen