H
Euriknop

H is het ritmisch ademen van het zijn. Bij H zijn er twee bewegingen, namelijk een naar je toe trekken of een uitspreiden. Jezelf omhullen of jezelf juist bevrijden van een omhulling. Spannen en ontspannen. H kom je tegen in de ademhaling, waarbij inademen een naar je toe trekken is, eventueel omhullen is (hhhè) en uitademing een uitspreiden, het wegwerpen van de omhulling. (hááá).

Therapie en ervaring: ademhalingsoefeningen, ritmisch gooien, muziek spelen

H heeft twee gebaren, afhankelijk van hetgeen er op volgt. Het gebaar uitademend (naar een A toe bijvoorbeeld) is dat je armen, gekruist op je borst, naar voren en opzij worden gegooid, alsof je je bevrijd uit een jas of een mantel. Ook zou je hier kunnen denken aan het over het land gooien van zaden. Het inademende gebaar is dat de wijde armen met een zachte ruk terug naar een kruis gaan.

Weegschaal

Groen

Toonsoort
A Majeur

Interval:

kwint-sext of
sext-kwint