Euriknop

Euritmiegebaren: letters

In de euritmie zijn er voor alle letters gebaren. Die gebaren zijn de beweging die bij de energie van de klank horen; met het gebaar ga je mee in de energie van de klank.
De uitdaging is dan ook dat de beweging op den duur zelf ontstaat

Komende tijd post ik hier het hele alfabet met diens gebaren. Bij de gebaren staan wat hun energie/thema/betekenis is, hoe je ze maakt en wat je kan doen om ze te ervaren. Dit laatste kan je ook doen als je moeite hebt met het bijbehorende thema.

Bijvoorbeeld, de klank A staat voor open zijn, jezelf toevertrouwen aan. Als je daar moeite mee hebt, kan je of dagelijks een aantal keren het gebaar voor A maken (bijvoorbeeld 3 keer na het tandenpoetsen), of je kan jezelf verwennen met een warm (voeten)bad of sauna, waardoor je meer ontspannen en open wordt.

Onderaan staan welke ruimtelichaam (planeet/ster/etc) bij de klank hoort, welk metaal, muzikale klank, kleur en bij de klinkers welke dag. Deze kunnen helpen bij de algemene ervaring bij de klank.

A.
B.
C.
D.
E
F
G en Ch
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z