Diverse etherealen

Zoveel als er verschillende objecten, elementen, stoffen, planten en diersoorten zijn, zoveel verschillende etherealen zijn er. Ik probeer een ruw onderscheid te maken.

Meest bekend zijn de wezens die je uit sprookjes kent. Deze werken met name in de natuur en worden onderverdeeld naar de 4 klassieke elementen aarde, water, lucht en vuur. Deze wezens zijn tevreden met de naar elementalen, elementaarwezens of natuurwezens, eventueel natuurgeesten.

Daarnaast heb je wezens die door mensen gemaakte objecten in stand houden. Dit kan van alles zijn, van een bord of mes, tot stoel, auto, huis, dam en wolkenkrabber. Bij de Romeinen waren deze wezens nog bekend als huisgoden of Lares. Nu zou je ze de kerngroep van de etherealen kunnen noemen.

Onder hen qua grootte en bewustzijn zijn er de atoom of molecuul etherealen. Deze houden atomen of moleculen in stand. Hun bewustzijn in te vergelijken met een mens in coma en minder. Iets groter met een slaapbewustzijn zijn wezens die kleine objecten van een hetzelfde materiaal in stand houden, zoals lucifers, schroeven, snoeren.

Boven de kerngroep qua grootte en bewustzijn heb je wezens die hele gebieden in stand houden. Dit kan variëren van een natuurgebied, een school, een dorp, een verzorgingstehuis tot een land of continent op energetisch niveau. Deze wezens zijn een soort koningen of kleine goden, qua bewustzijn op het niveau van engelen/gidsen.

Ontmoeting met natuurwezens van Marko Pogacnik
evenals andere boeken van Marko Pogacnik