Menstruatie

Menstruatie is een diep loslaten. Je laat als vrouw de voedingsbodem voor een potentieel kind los, zodat er ruimte komt voor een ander kind, of, bij de menopauze, voor de moeder zelf. Dat loslaten is soms lastig en dat is de uiteindelijke oorzaak. van krampen, hoofdpijn en andere menstruatieklachten.

Elk kind is uniek en net zo is de eicel en baarmoederslijmvlies uniek. Al ben je niet zwanger, de eicel en het slijmvlies zijn voorbereid op een baby en voor dat specifieke kind subtiel aangepast. Anders was het ook niet noodzakelijk geweest dat het elke periode vernieuwd wordt.

Een menstruatie is het loslaten van een mogelijk kind en individu. Er is niet iemand bij jou geboren/gekomen, wat had kunnen zijn. Een ontmoeting zal anders zijn, later. Dat is op een diepe laag emotioneel.

Als je pijn hebt bij de menstruatie is een van de eerste dingen die helpt het toestaan, misschien toegeven, dat de pijn er is. De pijn is fysieke pijn, omdat de emotionele pijn niet gevoeld wordt. Als het je lukt te merken dat er onderhuids emotionele pijn is, zal de fysieke pijn minder worden. Een kaarsje branden voor de ongeboren mens helpt dan.