De menselijke geest

De kern van een mens is de geest. Het is als een rots in de branding, tussen alle zieleroerselen. De ziel is waar de meeste mensen mee actief zijn; al je waarnemingen vinden plaats in de ziel, je dagelijkse Zelf is de ziel, je denken en voelen is in de ziel. Wat doet de geest dan nog?

De geest wordt ook wel Hogere Zelf of Morele Zelf genoemd. In de geest liggen je plannen voor dit en volgende levens. Het stuurt je daden en het stuurt gebeurtenissen die je tegenkomt en waar je van leert. Het is de kern die van leven tot leven gaat.

Om een leven te kunnen leven, maakt de geest gebruik van de ziel. Op die manier is de ziel als een soort kledingstuk, het medium waardoor de geest op aarde kan functioneren. Tussen twee levens wordt de ziel afgelegd en getransformeerd voor het volgende leven. De geest werkt tegelijkertijd aan zichzelf en maakt zich klaar voor een nieuw leven.

Tijdens een leven bewerkt de geest diens ziel, levenslichaam en fysieke lichaam. Op den duur creëert de geest zo het geestzelf, de levensgeest en de geestmens. *

*deze leg ik ergens komende weken uit.