Oeroude geest
In een lastige situatie is het handig te bedenken en ervaren, dat zowel jij als de ander een oeroud individu bent. Je hebt tientallen levens achter je, bent tientallen keren geboren en gestorven. Je hebt geleefd als man en als vrouw, je hebt mensen gedood, je hebt kinderen gebaard. Je hebt je ontwikkeld, en zo ook de ander.

Door dit besef kan je je situatie relativeren. Vanuit de kalmte die dan ontstaat kan je bekijken, hoe kan ik en/of de ander uit deze situatie leren. Kunnen wij ons ontwikkelen, blokkades verwijderen, oude karmische draden oplossen? Of heeft de situatie noodzaak voor de toekomst. Wordt ik door deze situatie voorbereid op de toekomst.

Met name bij kinderen of als iemand ziek helpt het besef dat het oeroude individuen zijn met best volwassen geesten, die voor dit leven bewust gekozen hebben de situatie zo te creëren. Misschien is die wat uit de hand gelopen, toch zit er een doel achter.

Daarnaast is het best leuk bij zo’n kleintje te bedenken wat die allemaal kan zijn geweest.