Chakra reiniging visualisatie

Elk chakra heeft een eigen activiteit die het beste werkt om dat chakra te reinigen. Dit zijn o.a. euritmie oefeningen. Daarnaast de volgende twee visualisatie. De eerste is wat directer, de tweede wat visueler. Beide beginnen met diep ademen, zodat de adem naar je buik gaat. Denk hierbij dat je adem helemaal naar je bekken stroomt, waar je wortel chakra zit.

Eerste
Je neemt het te reinigen chakra in gedachten. Dit kan een (tand)wiel zijn, een bloem of een ronde licht/energie bundeling. Er is geen of nauwelijks beweging, het licht is grijs het chakra is bedolven onder grauw zwarte blokken, puin of balken. Je laat de grond rondom het chakra wegzakken, zodat het grauw zwarte wegvalt.

Daarna laat je goud-wit licht stralen, zodat alle zooi die nog achter gebleven is, wegsmelt en het chakra vrij is. Langzaam begint het weer rustig te draaien en de energie rondom gezond laten stromen.

Tweede
Voor je is een landschap. Afhankelijk van het chakra is dit anders; of het is een grazige weide, een open plek in het bos, een rotspartij in de bergen, een woestijn.
De plek waar je bent is grauw en stoffig, alsof een vulkaan er as overheen heeft gestrooid. De wolken erboven zijn grauw, er is nauwelijks geluid en er groeit of bloeit weinig.
Eerst laat je wind waaien, die de as meeneemt en verspreidt. Terwijl het wegwaait lost het zich op.

Tegelijkertijd beginnen de wolken te bewegen en komen er plekjes blauwe hemel tussendoor, met hier en daar zelfs wat zon.

Terwijl de plek al opwarmt, komt er nog een zacht buitje, die de laatste stof wegspoelt en de planten voedt.

Langzamerhand komt er meer blauwe hemel zichtbaar en meer zon. De buien waaien weg, de wind luwt en de plek warmt op. De eerst bloemknoppen gaan open en het duurt niet lang, of de plek is aangenaam warm, met tientallen bloeiende bloemen, het geluid van vogels en een klein stromend beekje langszij.