Chakra’s

In het energielichaam van de mens zijn er energiecentra, punten waar stromen energie samenkomen en weer vandaan vloeien. Deze energiecentra worden chakra’s genoemd, Sanskriet voor wiel of cirkel. In de antroposofie worden ze ook lotusbloemen genoemd, omdat hun energetisch uiterlijk op de lotusbloem lijkt.

Over het lichaam heen zijn tal van kleine energiecentra en een aantal grote. Zeven grote liggen langs de ruggengraat van het bekken/stuit tot de kruin. twee kleinere liggen er in je handen, twee bij je voeten, elk orgaan heeft een eigen punt.
Online is er goede informatie over de zeven grote; o.a. op deze yoga site: happywithyoga.com en op wikipedia.org. (waar de Engelse altijd wat uitgebreider is).

De chakra’s bewegen, draaien, als je gezond bent. Dan verschijnt ook de lotusbloem. Als je op een vlak niet gezond bent, beweegt het betreffende chakra niet. Deze is als het ware te zwaar belast, verontreinigd. Er zijn diverse activiteiten om het chakra reinigen.

Onder andere euritmie en een reinigings visualisatie.