Demeter landbouw

10 procent van je land is voor natuur. Je beseft dat er meer dan alleen het fysieke is, bij je dieren, bij je planten, bij je werknemers, bij je hele bedrijf. Daar handel je naar. Dat is Demeter landbouw, oftewel Biologisch-Dynamische landbouw.

Biologische landbouw is vrij bekend. Geen kunstmest, weinig bestrijdingsmiddelen. Kort door de bocht, als je daar aan voldoet mag je je zelf biologisch noemen.

Biologisch-dynamisch gaat vele stappen verder. Vanuit de antroposofie is er een landbouw ontwikkeld, die in diens handelen bewust is van de geestelijke wereld. Dat hoe je je dieren en je planten behandelt, invloed heeft op het uiteindelijke voedsel. Dat de beweging van planeten en sterren je hele bedrijf beïnvloedt. Dat er geestelijke wezens actief zijn in je hele bedrijf.

En Demeter is het keurmerk. Dus mocht je eten willen kopen van landbouw met een spirituele basis, kan je op dit keurmerk gaan letten.

stichtingdemeter.nl
Demeter voorwaarden