Gedachtenkracht; regen

Stel, je wordt de hele tijd ‘slecht’ genoemd. Als je langskomt, noemen velen dat je slecht bent. Dan ga je toch weer weg?

Onze gedachten zijn wezens, leert de antroposofie. En alles wat er gebeurd in de wereld gebeurd door geestelijke wezens (mensen meegeteld). Dus ook de regen. Wat voor invloed hebben onze gedachtenwezens op de regen?

Precies weet ik het niet, maar ik vermoed; veel. Naast onze gedachten zijn er natuurlijk vele andere invloeden op het weer, maar waar en wanneer regen valt, wordt mede door onze gedachten bepaald.

Mijn voorstel is dan ook om regen (en ‘onweer’) geen slecht weer te noemen. Voor planten, dieren en mensen is de regen van levensbelang. Regenachtig weer is gewoon, objectief, regenachtig weer of nat. Zo ook is zonnig weer geen ‘goed weer’, maar gewoon; ‘zonnig’.