Wereldnieuws en reïncarnatie

Ik merkte, het lezen van nieuws wordt een stuk dragelijker als je je erbij gaat afvragen, wat wil deze persoon er geestelijk mee bereiken. Waarom heeft deze mens in het voorgeboortelijke hiervoor gekozen?

Je kan zo een paar personen bedenken (anno 2018); Trump, Erdogan, Poetin. Maar ook de Israëlieten en Palestijnen. Of dat er een Imam haat zaait (en er dus ook mensen zijn die luisteren, hun kinderen er naar laten luisteren of niet kunnen verhinderen dat hun kinderen er naar luisteren). Wat leren ze geestelijk van hun daden of wat voor verandering proberen ze in de wereld te weeg te brengen?

Ik doe aan larp, live action role play; rollenspel vaak in een middeleeuws fantasy setting. Daar spelen mensen ook ‘de slechterik’, dit is vaak leuk en leerzaam. Conflict brengt ook snel mooi spel. Of vergelijk het met peuters die blokkentorens (en veel anders) kapot maken. Je krijgt reacties van oudere broertjes of zusjes en ouders, leert zwaartekracht kennen. Al zulks meer komt door ‘lijdt’ te brengen.

En net als bij peuters is dan onze uitdaging, ze te leren dat het niet fijn is en fijne alternatieven te brengen.