Gedachten als wezens

In de geestelijke wereld zijn gedachten wezens. Als je denkt ontstaan er wezens. Een soort etherealen, kleine elementaarwezens zonder veel bewustzijn. Maar hierbij geldt ook, alles wat je aandacht geeft, groeit.

Bij elke gedachte die je denkt ontstaat een wezen, hoe klein de gedachte ook is. Het zijn kleine energiestroompjes, een beetje zoals in mijn afbeeldingen, nog zonder concrete blijvende vorm. Als je een gedachte maar even hebt, verdwijnt ze na een nacht weer, lost ze weer op in je etherlichaam. Als je een gedachte vaker hebt, onderhoudt, dan wordt het een groter wezen, met iets meer bewustzijn, wat langer blijft bestaan.

Grotere gedachten, die je over jaren of zelfs meerdere levens hebt onderhouden, worden tot een soort hofhouding in je aura. Het zijn blijvende wezens, gedachtestromen die jou vormen, jouw eigen nieuwe gedachtestromen bijsturen.

Een leuke oefening is te gaan navoelen/nadenken; welke gedachten zijn mijn eigen, nieuwe gedachten en welke gedachten zijn oude, zelfstandige wezens. Die je eventueel niet meer verder helpen.