Gelatenheid oefening; oefeningen voor erbij (3)
Bij deze oefening is een gevaar, soms denk je de oefening te doen, maar in plaats van gelaten je emoties te laten zijn, voel je ze niet goed: bij deze oefening is het de bedoeling dat je je emoties voelt, maar er niet ongecontroleerd naar handelt.

Deze oefening doe je de hele tijd een beetje: je begint met op te letten: hoe ervaar ik mijn emoties en hoe handel ik er naar. Het ervaren van emoties mag aanwezig zijn, dat is goed en wordt door de oefening ook versterkt; emoties op een fijne wijze te ervaren.

Als je de emotie voelt en naar emoties handelt, al is het huilen of vloeken, is het de oefening dit handelen minstens even kort uit te stellen, zodat je snel de beslissing nemen kan, uit ik deze emotie, handel ik ernaar, of is het nu beter het te laten zijn (en eventueel er later naar te handelen of te uiten).

Oefeningen voor erbij
Wilskracht oefening
Concentratie oefening

https://ridzerdvandijk.wordpress.com/tag/basisoefeningen/