J.Euriknop

J is beteugelde wilskracht. Bij J is de wilskracht samengebald, gebundeld, tot het moment dat het bij en door de klinker losgelaten kan worden, waardoor er een sterke kracht ontstaat. ‘Ja’ is een goed voorbeeld, met wilskracht (J) open gaan/staan voor de wereld. (A). Bij ‘Je’ ben je eerst gefocust bij jezelf (J), waarna je naar de ander beweegt (E). Kleine objecten zijn als het ware samengebalde grote objecten. De wilskracht is beteugeld om i.p.v. een groot een klein object te maken. (Vandaar ‘je’ of ‘tje aan het einde)

Therapie en ervaring: maquette, blokkentorens of kaartenhuizen bouwen.

Het J gebaar is beginnen met een klinker, in de klassieke versie een I, de wilskracht om de klinker te maken inhouden, even beteugelen, om dan met kracht en snelheid de klinker te maken.

Slangendrager

Oranje

Toonsoort
E Majeur

Interval:
terts en klinker toon