Astrologie werking

Sterren en sterrenstelsel zijn de fysieke aanduiding van hoge geestelijke wezens uit de 1e hiërarchie. Samenwerkingsverbanden tussen deze wezens kennen we als sterrenbeelden, de meest bekende die van de Zodiak, de dierenriem. Hun geestelijke invloed, als een soort ideeën, grote beelden en energie, straalt vanuit hun aanwezigheid naar de aarde.

De planeten rondom de aarde zijn de fysiek aanduiding van geestelijke wezens uit de 2e hiërarchie. Deze wezens ontvangen de invloed van de 1e hiërarchie. Zij kunnen deze invloed dan gebruiken, bewerken en versterkt of verzwakt doorsturen naar de aarde.

Het is vergelijkbaar als het zonlicht dat door een gekleurd vergrootglas, prisma of andere lens gaat en daardoor wat vervormt. Het wordt gebundeld, of raakt uitgespreid. Het raakt gekleurd.

Zo komt het op aarde en aan en beïnvloed daar onze astraal (sterren) lichaam, welke ons dagelijks doen en laten kleurt.