M.Euriknop

M is begrip. Voor begrip is het nodig dat er een gevoel van juistheid is; ‘het klopt in elk geval vanuit 1 punt bekeken.’ Daarnaast de mogelijkheid zich helemaal aan iets aanpassen, zich voorzichtig tegen iets aan vleien. Momo, uit Momo en de tijdspaarders, kan zo goed luisteren dat ruzies zich vanzelf oplossen, want Momo gaat er helemaal in op (O&M) en heeft begrip.
Therapie en ervaring: zwemmen, massage, boetseren, deeg kneden

Het gebaar is alsof je met je handpalmen naar voren je handen door water drukt, waarbij het water zowel tussen je vingers doorstroomt als dat je het wegdruk. (bijv. maar) Dit gebaar kun je ook zo doen dat 1 hand van je weg gaat en 1 hand (met de handpalm naar je toe) naar je toe komt.

Waterman

Violet

Toonsoort Cis/Des Majeur

Interval: terts-sext-terts

Enkel & pols