De zeven planeten.

Tot de uitvinding van de telescoop waren er in de hemel zeven objecten te zien die bewogen ten opzichte van de sterren. Deze zeven objecten werden planeten genoemd, wat in het oud-Grieks zwerver betekent. Dit zijn de Maan, Mercurius, Venus, Zon, Mars, Jupiter en Saturnus.

Deze zeven planeten hebben een speciale verbinding met de ziel. Zo heeft de ziel zeven verschillende basis motieven, die terug gaan naar deze zeven planeten. Zodra een mens gestorven is, dan gaat de ziel als het ware langs de zeven planeten, om diens kwaliteiten af te leggen en zich te zuiveren.

Allerlei zintuigindrukken, die naar de ziel gaan, zijn ook verbonden met de zeven planeten. Zo zijn er zeven basiskleuren te onderscheiden, zeven muziektonen, zeven dagen in de week. Net zoals kleuren gemengd kunnen worden, zo zijn ook de basis motieven van de ziel gemengd in ieder mens.

De ziel, tieners en planeten.