Er zijn 8 pro-rust oefeningen, dit is de 3e oefening.

Achterstevoren denken.
Deze oefening bestaat er uit dat je dagelijks een tijdje probeert achterstevoren te denken.
Dat je bijvoorbeeld het alfabet neemt en dat je begint bij Z en dan naar voren werkt.
Of een dichtregel, of een liedtekst:”Kippen mijn van je zeg wat Boer”
Wat is de omkering van “Do-re-mi-fa-so-la-ti-do”? (niet kijken terwijl je dat probeert 😉 )

Deze oefening werkt tegen zelf-twijfel en burnout. Ze is de derde oefening die nog op het levenslichaam werkt, de volgende 2 werken met de ziel/astraal lichaam.

Bij deze oefening heb ik de werking al een beetje gemerkt. Als ik een bepaalde reeks achterstevoren denk, voelt het voor mij alsof er een innerlijke (spring)veer zich ontspant, terugdraait.Alsof je dagelijks bij stress die veren op spanning zet, en door even tijd te nemen en achterstevoren te denken, die veer zich weer terugdraait.

Hij doet me ook denken aan deze spiraal oefening. Zakken. Aarden.