Incarnatieproces; afdalen in je buik

Als je eenmaal fysiek op aarde bent bij je geboorte, is je incarnatie proces lang niet af. Die duurt nog minstens 21 jaar. Beetje voor beetje gaat je geest het lichaam ontdekken en zich eigen maken, van kruin tot teen.

Tussen je 12e en je 15e verjaardag daal je af in je buik, richting de geslachtsorganen. Als je leven tot dan toe goed begeleid is, is dit een ontspannen afdaling, alsof je aan een parachute (of paraplu) rustig afdaalt tot in je bekken.

Zijn er allerlei tegenslagen geweest tot je 12e, dan is het een lastigere afdaling. Alle tegenslagen hebben als het waren blokkades opgeworpen en het is alsof je een zwarte ijsberg aan het afdalen bent, met allerlei scherpe uitsteeksels en ijzige dwarsbalken.

Het kan zijn dat je de afdaling niet hebt afgerond en tot op de dag van vandaag geestelijk in je buik rondhangt. Hierdoor heb je niet vrij de puberteit kunnen doorstaan (weinig vrijheid in de seksualiteit) en niet door de benen de stevige besluitvaardigheid kunnen ervaren.

Activiteiten om door je buik te dalen
Incarnatie in stappen
De Rubicon oversteken: het incarnatie proces bij de hals
Ontwikkeling in perioden van zeven jaar; het algemene ontwikkelingsproces van de mens, de eerste 21 jaar.